(scrollover voor reparatie !)seas 25cm
Een ophangrand van foam die van ouderdom vergaan is, kan er op het eerste gezicht nog goed uitzien, totdat hij verpulvert als u hem voorzichtig tussen duim en wijsvinger probeert vast te pakken. Als het zover is dan kunt u naar de winkel stappen voor een set nieuwe luidsprekers of een reparatie overwegen. Een reparatie van de ophangrand kan in een aantal gevallen zinvol zijn (we praten over alle luidsprekers met een foam-ophangrand). In de eerste plaats kan het zijn dat u gehecht bent aan het eigen karakter van uw luidsprekers dat nu niet meer in de huidige luidsprekers terug te vinden is. In de tweede plaats hebben uw defecte luidsprekers geen enkele inruilwaarde als u nieuwe wilt aanschaffen. De oude ophangrand wordt verwijderd, de conus wordt opnieuw gecentreerd en er wordt een nieuwe rubberen ophangrand geplaatst, waardoor de speaker niet meer op deze manier kapot gaat.


 

 

 

(scrollover voor reparatie !)
infinity-midEen infinity middentoner welke onderbroken is, kan uitstekend gerepareerd worden. De draden op de dome worden vervangen door nieuwe litzedraden, welke een betere flexibiliteit hebben en dus ook minder snel zullen onderbreken. De speaker wordt verder opnieuw gecentreerd en voldoet weer volledig aan de eisen om weer voor jaren dienst te doen. 

 Bij sommige luidsprekers is bij het verlijmen van de magneetpool, op de magneet of op het chassis een lijm gebruikt welke verouderd, waardoor bij de minste beweging van de luidspreker de magneet(pool) vastslaat en de spreekspoel niet meer vrij kan bewegen. Bij deze speaker wordt de magneet(pool) opnieuw gecentreerd en verlijmd, waardoor de spreekspoel weer vrij kan bewegen in de magneetspleet. 

 

 


centrerenEen aantal luidsprekerunits wordt verlijmd met een, blijvend, flexibele lijm waardoor bij warmte of langere levensduur de luidsprekerconus uitzakt en gaat aanlopen. Bij deze luidsprekerunits halen wij de conus los, maken deze schoon, centreren en verlijmen de conus opnieuw, waardoor deze niet meer uitzakt en de luidspreker vrij blijft bewegen in de spreekspoel.

 

 

 


Sommige litze-draden onderbreken na verloop van tijd. De basspeaker gaat dan enorm kraken en het lijkt of hij aanloopt. Wij kunnen dan de oude litze-draden vervangen door nieuwe welke niet meer onderbreken.

 

 

 

 

 


Wanneer een tweeter onderbroken is, door b.v. overbelasting dan kan dit in de meeste gevallen gewoon gerepareerd worden. Is echter de spreekspoel verbrand dan is er geen redden meer aan. Omdat de spreekspoeldraad erg dun is onderbreekt deze vrij snel. Dus geen geluid is niet altijd opgeblazen!


 

 

 

 


Sommige luidsprekers hebben een kunststof spreekspoel, welke bij clipping van de versterker gaat bobbelen. Mits de spreekspoel niet al te veel vervormd is kan ook deze speaker worden gerepareerd. De spreekspoelwand wordt gepolijst en opnieuw gevuld, waardoor er weer een gladde spreekspoel ontstaat, welke niet meer aanloopt. 

 

 

Wanneer uw luidsprekerdoekfronten zijn beschadigd (hoeken zijn kapot, er zitten scheuren in, het doek is getornd of verkleurd) kan het vervangen en opnieuw bespannen worden. Met nieuw luidsprekerdoek (keuze uit de kleuren zwart, wit, lichtgrijs, donkergrijs, donkerbruin) zien uw luidsprekers er weer als nieuw uit.

Ook maken wij doekfronten op maat, denkt uw maar aan uw schuimfrontjes welke lelijk zijn geworden. Wij maken dan een nieuw houten fraim en bespannen deze met luidsprekerdoek.